Ce termopan să aleg

Concernul francez Saint-Gobain este unul dintre producătorii-lider în producerea diferitor tipuri de sticlă. Specialiștii Plastregal vă vor sugera tipul de termopan potrivit, în dependență de amplasarea construcției. Compania Plastregal propune clienților săi următoarele tipuri de termopane: o cameră, două camere, cu emisie redusă, multifuncționale, antifonice și cu autospălare.

Termopanele cu o cameră:

Sunt geamurile compuse din două straturi de sticlă, separate printr-o ramă de distanțare, care crează camera de aer între ele. Datorită îmbinării ermetice a sticlelor, camera interioară nu contactează cu mediul, creându-se, astfel, rolul de izolant termic și fonic. Acest tip de termopane este folosit mai ales, la vitrarea spațiilor locative, care nu sunt destinate traiului, mai ales în perioada sezonului rece. Aici intră vilele, terasele, balcoanele, logiile, etc.

Termopanele cu două camere:

Prezintă o construcție din trei sticle și două camere. Acest tip de pachete este cel mai răspândit între consumatori și asigură o bună izolare atât fonică cât și termcă. La necesitate, aceste termopane pot fi combinate cu sticle riflate pentru baie, colorate, sau speciale. De asemenea, la dorința clientului, într-un singur pachet putem include cele mai înalte cerințe pentru rezistența la impact, economisirea energiei termice sau izolare fonică. Despre acest ultim aspect, termopanele cu două camere scad nevelul sunetului de afară până la 38-40 dB. În seria Premium compania Plastregal folosește termopane cu grosimea de 48 mm. Avantejele acestui tip de pachete le puteți discuta cu specialiștii noștri.

Termopanele cu emisie redusă (LowE)

Acest tip de termopane, în afară de sticla obișnuită, conține pe interior o sticlă specială cu emisie redusă + suplinirea camerelor cu Argon, la alegerea clientului. Gazul special introdus reduce la minimum convecția aerului în interiorul geamului, asigurând astfel un schimb de temperatură minim cu mediul de afară. Aceste pacehte acționează după principiul oglinzii care reflectă căldura în interiorul odăii. Sticla cu emisie redusă conține un strat special de Argint. Acesta se află în interiorul pachetului pentru a nu fi deteriorat. Astfel de termopane pot fi cosiderate cu adevărat calde! Energia termică poate fi conservată cu mai bine de 50%, fără a afecta luminozitatea încăperii.

Termopanele multifuncționale (4S)

În afară de sticla cu emisie redusă, așa pachet va conține în plus o sticlă special stratificată, care se montează în partea posterioară a geamului. De celelalte geamuri, termopanele multifuncționale se deosebesc prin următoarele particularități:

  • În sezonul canicular, geamul filtrează căldura solară reducânt razele infra-roșii până la 61% (comparativ cu 39% la sticla LowE). În acest mod, în odaia luminoasă se instalează o climă răcoroasă și confortabilă.
  • În sezonul rece, împreună cu sticla LowE, geamul reduce pierderile de căldură până la 50%, datorită refracției căldurii în interiorul odăii

Termopanele parasolare

În aceste construcții este utilizată sticlă obișnuită, tonată cu un strat de peliculă. Acest tip de geamuri se aplică mai cu seamă la locuințele cu ieșire spre soare. Unii clienți, utilizează aceste termopane cu scop decorativ, pentru a înfrumuseța fațada casei. Totodată, aceste termopane crează o ambianță intimă plăcută și îți permite să vezi totul în afară și nu invers.

Termopanele antifonice

Locuințele care se află cu geamurile spre străzi cu trafic pietonal intens, necesită o altă abordare. De aceea Plastregal vine și aici cu o soluție, montând la alegerea clientului, ferestre cu termopane antifonice. Sticlele din acest tip de pachete au mărimi diferite și nu intră în rezonanță, reducând considerabil nivelul de zgomot.

Termopanele cu autospălare

Sticla în termopanele cu autospălare este acoperită cu TiO (oxid de titan), care descompune compușii organici sub influența razelor ultraviolete. Ploaia, roua, sau zăpada le spală apoi, lăsând geamul curat și mai ales, dezinfectat.

Pentru a obține un ajutor sau o consultație gratuită în alegerea tipului de termopan , vă invităm să ne sunați sau să solicitați un apel, să ne scrieți un email, să ne lăsați un mesaj pe Jivochat, sau să vizitați oficiul nostru.